Američko veleposlanstvo u Zagrebu raspisalo natječaj za neprofitne organizacije

Američko veleposlanstvo u Zagrebu otvara javni poziv za male financijske potpore za razdoblje od 2017. do 2018. godine. Veleposlanstvo poziva neprofitne organizacije da kroz ovaj program prijave financiranje projekata, radionica, seminara ili dovođenje američkih stručnjaka koji bi proveli edukativne aktivnosti za osnaživanje neprofitnih organizacija iz Hrvatske.

Razmotrit će se projektni prijedlozi od 5.000 do 15.000 dolara koji se odnose na sljedeće teme:

– Programi borbe protiv korupcije za studente i nastavnike, koji mogu uključivati participaciju građana i akademsku vjerodostojnost, a poželjno je da uključuju i kampanje na društvenim medijima te video natjacanja.

– Razmjena studenata, nastavnika i administratora koji pridonose internacionalizaciji kampusa na visokim učilištima. Projekti mogu uključivati konzultacije s nastavnicima i osobljem, razvoj kurikuluma, predavanja i seminare, zajednička istraživanja ili praktične projekte.

– Projekti koji grade kapacitete organizacija civilnoga društva koje mogu uključivati profesionalni razvoj voditelja, programe za filantropiju ili prikupljanje sredstava te projekte koji potiču međusobnu suradnju i razmjenu resursa unutar srodnih organizacija civilnoga društva.

Cilj programa je promicati razmjenu iskustava i stručnosti između američkih i hrvatskih građana. Prednost će imati prijedlozi koji:

– imaju jasno iskazanu korisnost projekta za Republiku Hrvatsku;

– potiču kulturnu, znanstvenu i profesionalnu razmjenu između Amerike i Hrvatske;

– uključuju djelomično sufinanciranje troškova;

– uključuju održivost projekta u široj zajednici po dovršetku projektnih aktivnosti;

– imaju jasan i detaljan proračun iskazan u američkim dolarima.

Projektni prijedlog mora biti napisan na engleskom jeziku i podnesen najkasnije do 7.7.2017. (do 24:00 sata) putem e-maila zagrebculturegrants@state.gov. Projektne prijave koje stignu nakon tog roka neće se razmatrati. Po prijavi trebali biste primiti automatski odgovor o primitku vaše e-pošte, a ako ga ne primite, potrebno je kontaktirati Veleposlanstvo.

Sva pitanja vezana uz ovaj natječaj možete postaviti na istu e-mail adresu Veleposlanstva, a za više informacija posjetite internetske stranice Američkog veleposlanstva u Zagrebu.