Nacionalna zaklada pokrenula novi oblik podrške kroz Tematski fond “Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0”

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je Poziv za iskaz interesa za uključivanje u novi oblik Razvojne suradnje kroz programske podrške pod nazivom Tematski fond “Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0”.

Fondom “Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0” uvodi novi oblik podrške su-planiranju, su-odlučivanju, su-upravljanju i zajedničkoj provedbi aktivnosti organizacija civilnoga društva, građana i zainteresirane javnosti uključenih u otvorene platforme za djelovanje u područjima utvrđenim u okviru fonda.

Područja djelovanja koja će se poticati kroz Tematski fond

  1. Sudioničko upravljanje infrastrukturom, institucijama, javnim dobrima i drugim javnim
    resursima
  2. Širenje područja suradnje
  3. Dobra/solidarna ekonomija
  4. Regionalna suradnja i suradnja na europskoj razini

Prijavu iskaza interesa zainteresirane platforme trebaju poslati do: 18. ožujka 2015. godine.

Nacionalna zaklada je nakon prvih 10 godina djelovanja i uglavnom projektnog financiranja organizacija civilnoga društva, odlučila pokrenuti pripremu Tematskog fonda Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0″.

Sedam Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj pripremilo je zajednički dokument “Nove potrebe i izazovi razvoja civilnoga društva” na temelju kojeg je pripremljen Poziv za iskaz interesa. Podrška otvorenim platformama organizacija civilnoga društva omogućuje novi oblik povezivanja i djelovanja različitih dionika u društvu na temama važnim za građane i društveni razvoj kako u Hrvatskoj tako i na europskoj razini.

Svu potrebnu dokumentaciju za natječaj možete pronaći na stranicama Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.