Program E-misija

Program E-misija jedan je od pet Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj koji putem informiranja, savjetovanja i edukacije pruža podršku organizacijama civilnoga društva (najčešće i najviše udrugama) i ustanovama u lokalnoj zajednici (najčešće osnovne i srednje škole) na području 4 županije i Grada Zagreba.

Program E-misija djeluje na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije, dok u ostalim županijama u Republici Hrvatskoj djeluju preostala četiri Programa regionalnog razvoja:

to su programi Jako, Mrrak, Step i Šalter.

Ovakav vid podrške organizacijama civilnoga društva provodi se od 2008. godine s manjim ili većim izmjenama zemljopisnog djelovanja i partnerskih organizacija.

Tijekom 2008. godine partneri u provedbi programa bili su: Centar za civilne inicijative, Udruga IKS (Informatika, Kultura, Suživot) iz Petrinje i Ars Publica iz Zagreba.

U razdoblju od 2008.- 2013. program su zajednički provodili Centar za civilne inicijative i Udruga IKS i to za područje Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Krapinsko zagorske županije.

U narednom trogodišnjem razdoblju od 2014.-2016. mijenja se zemljopisno određenje i sklapa se sporazum o partnerstvu s novim županijskim suradnim organizacijama i to sa Savezom za pravedno društvo iz Bjelovara i S.O.S. Virovitica (Savjetovanje, Osnaživanje, Suradnja) iz Virovitice.

Program e-misija tako počinje djelovati na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Bjelovarsko-bilogorske županije i Virovitičko-podravske županije.

Od 1. siječnja 2017. godine Program regionalnog razvoja i jačanja sposobnosti organizacija civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj u ciljanom zemljopisnom području provodi samostalno regionalni centar podrške Centar za civilne inicijative.

Za sva pitanja, prijedloge i informacije možete nam se obratiti telefonom, e-mailom, porukom na Facebook profilu Programa E-misija te prema prethodnom dogovoru osobno od 9.00 do 15.00 sati u našem uredu u Zagrebu.

Centar za civilne inicijative (Regionalni centar podrške)
Adresa: Božidara Adžije 22, 10000 Zagreb (sjedište)
Ulica grada Mainza 24 (polukat), 10000 Zagreb (ured)
Tel/Faks: 01 4819 516
E-mail: info@cci.hr ili ured@cci.hr
Web: www.cci.hr
Voditeljica programa: Mirela Despotović