Rehabilitacijski centar za stres i traumu

Kontakt osoba: Valentina Zeljak Božović

OIB udruge: 47481627827

Kontakt: Kvaternikov trg 12, Zagreb, 01/4613462, valentina@rctzg.hr, http://rctzg.hr/-/

Rehabilitacijski centar za stres i traumu Zagreb (RCT) počeo je djelovati 1993. kao multidisciplinarni program psihosocijalne pomoći BOSWOFAM (Bosnian Women and Families), usmjeren ženama – izbjeglicama iz BiH, među kojima je bio veliki broj žrtava mučenja i članovima njihovih obitelji. Program je bio podržan od Europske Komisije (1993-95 ) i organiziran od Međunarodnog savjeta za rehabilitaciju žrtava mučenja (IRCT) iz Kopenhagena, a vodila ga je profesorica psihologije sa Sveučilišta u Kopenhagenu Libby Tata Arcel. Centar je djelovao pod nazivom Međunarodni rehabilitacijski centar za žrtve mučenja (IRCT Zagreb) kao predstavništvo Međunarodnog savjeta rehabilitaciju žrtava mučenja (IRCT) iz Kopenhagena do 1998 godine.
Od 1998. je samostalna nevladina organizacija, a 2010. mijenja naziv u Rehabilitacijski centar za stres i traumu – RCT. Uz članstvo u međunarodnoj mreži rehabilitacijskih centara pri IRCT te mreži europskih rehabilitacijskih centara, RCT Zagreb je član regionalne mreže rehabilitacijskih centara Balkan Network.
U poslijeratnom periodu u fokusu djelovanja su dugotrajne posljedice ratne traume na pojedince, skupine i zajednice, rehabilitacija žrtava mučenja i krupnih kršenja ljudskih prava te članovima njihovih obitelji i podrška u integraciji u društvo.

• Odvajanje papira i papirne ambalaže
  • Odvajanje plastike
  • Odvajanje stakla
  • Odvajanje potrošenih baterija