Agencija za mobilnost i programe EU: Cross over 2015 – Zapošljavanje i poduzetništvo kroz inovativne prakse između različitih sektora

Cross over je ciklus osposobljavanja namijenjen potencijalnim korisnicima Erasmus+ programa, usmjeren na osmišljavanje strateških partnerstava unutar Ključne aktivnosti 2, a  koji organiziraju nacionalne agencije (u Hrvatskoj – Agencija za mobilnost i programe EU), kao potporu pri izradi projekata.

S obzirom da je jedan od ciljeva programa Erasmus+ povezivanje organizacija iz različitih područja obrazovanja, osposobljavanja i mladih, kao i poslovnog sektora, a u svrhu razvoja, prijenosa i implementacije inovativnih praksi, tako je i tema ovog ciklusa osposobljavanja usmjerena je upravo na to – Zapošljavanje i poduzetništvo kroz inovativne prakse između različitih sektora.

Krajnji je cilj stvaranje dugoročne suradnje između organizacija – sudionica ovog ciklusa, te stvaranje takvih partnerstava koja će rezultatima svoje suradnje, kroz projekt prijavljen na jednom od sljedećih rokova Erasmus+ programa, utjecati na smanjenje nezaposlenosti, poticati poduzetništvo i osigurati razmjenu inovativnih praksi.

Cross over ciklus osposobljavanja sastoji se od 3 glavne aktivnosti:

– nacionalno osposobljavanje

– razvoj partnerstava na nacionalnoj i transnacionalnoj razini

– transnacionalna aktivnost u svrhu osnaživanja partnerstava i finalizacija projektnih prijedloga

Sudjelovati mogu :

Organizacije/ustanove/udruge otvorene za suradnju:

–  organizacije iz područja mladih

– poslovno područje (uključujući socijalna poduzeća, komore, poduzeća i klastere)

– formalno obrazovanje (obrazovne institucije)

– javna tijela i ostale organizacije

Cross over osposobljavanja provode se u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU u suradnji s češkom, mađarskom, litavskom, malteškom, latvijskom i britanskom nacionalnom agencijom. Sve navedene agencije provest će nacionalno osposobljavanje u svojim zemljama sa svojim sudionicima, da bi se nakon toga odabrani sudionici iz svake zemlje kasnije susreli na transnacionalnoj aktivnosti u prosincu 2015. godine.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije pokriva troškove smještaja i hrane te sufinancira putne troškove hrvatskih sudionika prilikom nacionalnog i transnacionalnog osposobljavanja.

Kontakt osoba:

Sandra Miladin, sandra.miladin@mobilnost.hr

+385 01 5005 952

Proces prijave pogledajte ovdje.

Rok za prijavu je 1.9.2015.
Više informacija o Cross over 2015. potražite na:

Program Cross over ciklusa osposobljavanja :
http://www.mobilnost.hr/prilozi/05_1438082150_Program_Cross_over_ciklusa_osposobljavanja.pdf

Detaljnije o  Cross over ciklusu osposobljavanja :

http://www.mobilnost.hr/prilozi/05_1438082181_Detaljnije_o_Cross_over_ciklusu_osposobljavanja.pdf