MSPM: Poziv za prijavu projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici 2016.

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva udruge, domove socijalne skrbi i druge pravne osobe koje obavljaju djelatnost socijalne skrbi da se u skladu s ovim Pozivom prijave za financijsku potporu za projekte usmjerene unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici.

Opći cilj Poziva je podržati projekte koji pridonose provedbi Strategije i Strateškog plana MSPM-a, s ciljem uključivanja starijih osoba u život zajednice i sprječavanje institucionalizacije, dok je posebni cilj organiziranje dnevnih aktivnosti za starije osobe koje su prilagođene potrebama i interesima starijih osoba koje žive u lokalnoj zajednici u kojoj se navedene aktivnosti provode.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge i domovi socijalne skrbi i druge pravne osobe koje obavljaju djelatnost socijalne skrbi temeljem Zakona o socijalnoj skrbi.

Financijske potpore koje će se dodijeliti za provedbu projekata u sklopu ovoga Poziva su u iznosu od 30.000,00 kuna do 80.000,00 kuna.

Rok za podnošenje prijava je 14. siječnja 2016. godine.

Više informacija o natječaju, kao i svu natječajnu dokumentaciju možete pronaći na stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih.