Natječaj ALDAe u području aktivnog europskog građanstva

Europska udruga za lokalnu demokraciju (ALDA) kontinuirano podupire aktivnosti u području aktivnog europskog građanstva te je objavila natječaj za potporu aktivnostima i događanjima koja bi se trebala provoditi od 1. listopada do 31. prosinca 2015.

Prijedlozi trebaju biti u skladu s općim ciljevima ALDA natječaja, odnosno, promicanjem dobrog upravljanja i sudjelovanja građana na lokalnom nivou uključujući aktivnosti kojima se promovira aktivno sudjelovanje građana u raspravama i javnim politikama EU, ali i usmjerenih prema europskim integracijama. Također, aktivnosti trebaju biti u vezi s prošlim i trenutnim Europskim godinama, odnosno 2013./2014. Godinom građana i 2015. Godinom razvoja.

Prihvatljivi prijavitelji su lokalne vlasti i organizacije civilnog društva registrirane u sljedećim zemljama: Belgiji, Češkoj, Estoniji, Finskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Luksemburgu, Slovačkoj i Nizozemskoj uz napomenu da hrvatske institucije i organizacije mogu sudjelovati u događanjima kao sudionici.

Rok za dostavu prijava je 30. rujna 2015. i to na sljedeću adresu elektronske pošte: aldo.xhani@aldaintranet.org .

Za detaljnije informacije o natječaju možete se obratiti na navedenu adresu elektronske pošte, a natječajna dokumentacija je u nastavku:

ALDA Dodatak 1 – Prijedlog projekta
ALDA Dodatak 2 – Vidljivost 1
ALDA Dodatak 3 – Vidljivost 2
ALDA Dodatak 4 – Budžet
ALDA Dodatak 5 – ALDA članstvo

Izvještavanje
ALDA Dodatak 6 – Narativni izvještaj
ALDA Dodatak 7 – Financijski izvještaj