Natječaj “Dignitas 2017”

Udruga za edukaciju i promicanje ljudskih prava raspisuje natječaj za dodjelu nagrade Dignitas 2017 za najbolje edukatore u području ljudskih prava. Cilj dodjele nagrade je  promocija izvrsnosti edukatora za provedbu kvalitetnog poučavanja o ljudskim pravima, njihovo osnaživanje i motivacija za daljnji rad. Dodjelom nagrade edukatore stavljamo u prvi plan kako bi njihovo zalaganje bilo javno vidljivo i priznato u društvu.

Pravila natječaja:

  • Na natječaj se mogu prijaviti edukatori koji su posljednjih 10 godina u nastavi/projektima, u osnovnoj ili srednjoj školi, posebnu pažnju posvetili temi ljudskih prava,
  • Prijaviti se mogu edukatori samostalno ili ih mogu prijaviti njihove kolege,
  • Prijava se vrši putem obrasca dostupnog na sljedećoj poveznici: https://goo.gl/forms/gRLwvlXtpmiRyQlr1
  • Prijave su otvorene do kraja 16. studenog 2017.,
  • Dana 16. prosinca 2017. troje najboljih edukatora bit će pozvano na dodjelu nagrada 27. siječnja 2018. kada će se objaviti i njihov konačan poredak.

Troje najboljih edukatora izabrat će prosudbeno povjerenstvo.

Edukatori će svoje radove predstaviti na IV. regionalnom seminaru o ljudskim pravima koji će se 27. siječnja 2018. održati u Čakovcu te će biti objavljeni u elektroničkom izdanju zbornika primjera dobre prakse po završetku seminara.

Sastavni dio nagrade Dignitas 2017 čine i novčane nagrade u (neto) iznosu od 1.500,00 kuna za prvo mjesto, 1.000,00 kuna za drugo mjesto i 750,00 kuna za treće mjesto.

Putne troškove u iznosu javnog prijevoza i troškove noćenja snosi organizator nagrade.

Informacije o sastavu prosudbenog povjerenstva, liste za bodovanje pristiglih radova i pitanja za prijavu dostupni su na poveznici: http://ljudskaprava.net/?page_id=583


Prigodne kipiće izrađuje Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Nagradu Dignitas 2017 podržavaju Međimurska županija i Profil Klett d.o.o.

NAPOMENA: Ukoliko se na natječaj prijavi manje od 5 sudionika, nagradni se fond prenosi na sljedeću godinu.