Natječaj za Device_art 5.015

Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse poziva umjetnike, izumitelje, znanstvenike, geekove, zaljubljenike u tehnologiju i sve ostale koji se tako osjećaju da se svojim radovima i idejama odazovu na natječaj i sudjeluju u petom izdanju Device_art izložbe.

Device_art* je istraživački komparativni projekt koji uz domaću produkciju uvijek pokazuje i točno određenu device art scenu iz svijeta.

Ovo izdanje Device_arta se organizira u suradnji s ljubljanskom Galerijom Kapelica (SI), Video Pool Media Arts Centrom iz Winnipega (CA) i Eastern Blocom iz Montreala (CA).

Natječaj je otvoren do 15. travnja 2015., a više informacija o prijavi možete pronaći na stranicama Kontejnera.

Termin device_art označava produkciju utemeljenu na različitim aspektima tehnoloških naprava i mehanizama: kreativnu upotrebu analognih/digitalnih, high/low tehnologija, a uključuje naprave, izume, mehanizme, robote, te tehnološki orijentirane performanse i druge izvedbe. Trijenalnom međunarodnom izložbom Device_art žele se pokazati kreativne tendencije koje se nalaze na granici umjetnosti i dizajna, gadgeta-hacka. Rad može biti na bilo koju temu i ne mora imati isključivo umjetnički aspekt.