New Ways to Grow – natječaj za projekte koji rješavaju društvene probleme i potiču pozitivne promjene

Europskim natječajem u društvenim inovacijama “New Ways to Grow” želi se podržati novu generaciju europskih inovatora čiji projekti rješavaju društvene probleme i potiču pozitivne promjene.

Natječaj poziva Europljane da prijave inovativne ideje koje će promijeniti europski razvoj, da preispitaju pretpostavke na kojima je zasnovan tradicionalan ekonomski rast, da preispitaju opskrbni lanac, proizvodnju i isporuku, odnosno korištenje mainstream proizvoda ili usluga (kružne ekonomije), da razviju nove tehnologije ili predlože pametnije korištenje postojećih tehnologija za dobrobit društva (npr. Internet ili 3D-print), te da generiraju nova rješenja i pristupe za društvene izazove sadašnjosti i budućnosti.

Europska komisija će tri najbolja projekta nagraditi s 50 tisuća eura te će nagrađeni projekti dobiti snažnu mentorsku podršku.

Natječaj je otvoren pojedincima i pravnim osobama (osim javne uprave) koji žive u zemljama članicama Europske unije i zemalja koje sudjeluju u programu Horizon 2020.

Više informacija o natječaju možete pronaći Europske komisije, a za sva pitanja možete postaviti upit na e-mail info@socialinnovationprize.eu.

Rok za prijavu je 8. svibnja 2015. godine.