Otvoren natječaj za prijave odlaznih mobilnosti u ljetnom semestru 2016./2017. u kategoriji „freemover“ u programu CEEPUS

Vrsta natječaja: Bespovratna sredstva
Država: EU 27, Pridružene države, Srbija, Albanija
Tema/sektor: Mladi, Obrazovanje

Datum otvaranja natječaja: 02.11.2016.
Rok za prijavu: 30.11.2016.

Prijavitelji: Fizičke osobe

Prihvatljive aktivnosti: prijava u „freemover“ kategoriji za mobilnost za one čije matično visoko učilište ne sudjeluje u jednoj od odabranih CEEPUS mreža (nema prethodno potpisane ugovore sa stranim visokim učilištima), za mobilnost na visoka učilišta u nekoj od 16 zemalja srednje i istočne Europe koje sudjeluju u programu CEEPUS.

Prihvatljivi prijavitelji: studenti, doktorandi i nastavno osoblje svih javnih visokih učilišta (sveučilišta i javnih veleučilišta). Studenti se mogu prijaviti za sljedeću vrstu mobilnosti:

Student – prijavljuju se studenti i doktorandi, sa završena minimalno 2 semestra, za razdoblje od najmanje 3 mjeseca mobilnosti do cijelog semestra (moguće je ostvariti maksimalno 10 mjeseci po obrazovnoj razini).

„Short Term Student“ –  prijavljuju se doktorandi ili studenti koji pišu završni rad ili obavljaju praktičan rad, sa završena minimalno 2 semestra, za razdoblje mobilnosti  od 1 do 3 mjeseca.

Nastavno osoblje prijavljuje se u kategoriji „Teacher“, uz uvjet održavanja minimalno 6 sati nastave ili mentorskog rada tjedno na ustanovi primateljici, što je potrebno upisati u polje prijave „Motivation“.

Rok za podnošenje prijava je 30. studenog 2016. godine.

Izvor:http://www.eu-projekti.info/