Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva OP FEAD

Dana 04. rujna 2017. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je na mrežnim stranicama www.strukturnifondovi.hr. Poziv na dostavu projektnih prijedloga Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017./18.).

Poziv ukupne vrijednosti 25.000.000,00 HRK usmjeren je na ublažavanje najtežih oblika dječjeg siromaštva i to u vidu podjele školskih obroka djeci u osnovnim školama.

Radi ujednačavanja kriterija dodjele na što većem području Republike Hrvatske, a u korist kriterija koji nisu vezani uz imovinski cenzus i omogućavaju obuhvat većeg broja djece sukladno potrebama i kriterijima pojedine škole, ovaj Poziv upućen je osnivačima škola na području županija s indeksom razvijenosti do 125%. Za osnivače škole iz područja županija s indeksom razvijenosti iznad 125% i nadalje će Zaklada „Hrvatska za djecu“ osiguravati školsku prehranu za djecu u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Natječaj je objavljen u modalitetu trajnog Poziva, a projekti se odabiru za financiranje redom pristizanja do iscrpljenja financijske omotnice s mogućnošću sufinanciranja troškova od početka školske godine.

Novina u ovom Pozivu je i korištenje pojednostavljenih mogućnosti financiranja primjenom standardne veličine jediničnog troška školskog obroka što značajno olakšava prijavu i provedbu projekata osiguravajući time i jednako postupanje prema svim korisnicima.

Za sve potencijalne prijavitelje na Poziv diljem Hrvatske biti će organizirane informativne radionice, o čemu je potrebno pratiti relevantne mrežne stranice.
 

Dokumentacija:

Sažetak poziva
Upute za prijavitelje
Prijavni obrazac
Izjava prijavitelja
Izjava partnera
Proračun projekta za MD1
Proračun projekta za TP
Opći uvjeti ugovora
Posebni uvjeti ugovora za MD1
Posebni uvjeti ugovora za TP
Upute za popunjavanje prijavnog obrasca