Program transnacionalne suradnje Interreg DUNAV 2014. – 2020. – prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga

Program transnacionalne suradnje Dunav 2014. -2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u dunavskoj regiji na dostavu prijava u okviru prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Opći cilj je integracija politika u Podunavlju kroz projekte koji se bave rješavanjem ključnih izazova i mogućnosti u regiji i “integracija politika” ispod razine EU i iznad nacionalne razine u pojedinim područjima djelovanja i utjecaj transnacionalnih projekata na nacionalne, regionalne i lokalne politike. Kako bi se postigao viši stupanj teritorijalne integracije vrlo heterogenog područja Podunavlja, Program transnacionalne suradnje Dunav će djelovati kao pokretač politika s ciljem rješavanja zajedničkih izazova i potreba koje proizlaze iz specifičnih područja. Stoga se očekuje da transnacionalna suradnja dostavi konkretne rezultate kroz razvoj i praktičnu provedbu različitih okvira, alata i usluga.

Specifičnim ciljem radi se na rješavanju transnacionalnih ključnih izazova u regiji Podunavlja u okviru sljedećih prioritetnih osi:
1) Inovativnost i društvena odgovornost;
2) Okolišna i kulturna odgovornost;
3) Bolja povezanost i  energetska odgovornost;
4) Dobro upravljanje i poboljšanje institucionalnih kapaciteta za rješavanje velikih društvenih izazova.

Prihvatljivi prijavitelji su lokalna, regionalna i nacionalna javna tijela osnovana u sljedećim državama članicama EU: Austrija, Njemačka (dvije regije: Baden-Württemberg i Bavarska), Slovačka, Češka, Slovenija, Mađarska,  Rumunjska, Bugarska i Hrvatska; tri IPA države: Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija te dvije ENI partnerske države: Moldavija i Ukrajina (četiri regije: Chernivetska Oblast, Ivano-Frankiviska Oblast, Zakarpatska Oblast, Odessa Oblast). Uz njih prihvatljivi prijavitelji su međunarodne organizacije i privatna poduzeća registrirana u gore navedenim državama.

Svaki projekt mora uključivati najmanje tri partnera iz tri različite zemlje programskog područja: vodećeg partnera i najmanje dva partnera projekta. Najmanje jedan partner (vodeći partner) mora biti država članica EU.

Ukupni budžet iznosi 221.924.597,00 eura, a stopa sufinanciranja iznosi 85 %.

Poziv je otvoren kao postupak na dostavu projektnih prijedloga u dva koraka. Obrazac za prijavu za prvi korak (iskaz interesa) mora se dostaviti najkasnije do 3.11.2015. u 15:00h (CET) prijenosom dokumenta na web stranicu programa. Odabrani projektni prijedlozi bit će pozvani da naknadno podnesu puni obrazac za prijavu kao drugi korak u cijelom postupku.

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje :

Annex_I_DTP Applicants Manual_Intervention_logic

Call announcement_20150901

DTP_Guidelines for EoI

EoI_DTP_project_acronymPart_0_DTP Applicants Manual_Abbreviations_and_Glossary

Part_1_DTP Applicants Manual_Danube_Transnational_Programme

Part_2_DTP Applicants Manual_Project_requirements

Part_3_Eligibility_of_Expenditure-DTP Applicants Manual

Part_5_DTP Applicants Manual_Application_and_Assessment

Part_6_DTP Applicants Manual_Guidance_on_how_to_develop_a_successful_project

Part_7_DTP Applicants Manual_Overview_on_project_implementation_principles

Project Cosultation concept correct version FINAL