Europsko inovacijsko vijeće

Europska komisija pokrenula je poziv na dostavu ideja za uspostavu Europskog inovacijskog vijeća kako bi dodatno podržala najbolje inovatore diljem Europe.

Poziv na dostavu ideja osmišljen je kako bi se prikupili prijedlozi svih zainteresiranih dionika –  uključujući inovatore koji inače ne sudjeluju u potpornim programima EU – na koji način bi se moglo uspostaviti Europsko inovacijsko vijeće s ciljem povećanja inovacija u Europi i njihovog proboja na tržište.

Carlos Moedas, povjerenik Komisije za Istraživanje, znanost i inovacije poručio je: „Europa ima izvrsnu znanost, ali nedostaje nam disruptivna inovacija koja će kreirati tržište. To je ono što nam je potrebno da bismo pretočili najbolje ideje u inovativne proizvode i usluge koji će generirati radna mjesta i samim time poticati razvoj. Ono što želimo je ispitati ideju stvaranja Europskog inovacijskog vijeća koje bi poduzetnike podržavalo na način na koji to trenutno za najbolje europske istraživače čini Europsko istraživačko vijeće.

Prije osnivanja Europskog inovacijskog vijeća – najvjerojatnije u sklopu evaluacije prve polovice okvirnog programa za istraživanje i inovacije Obzor2020., Europska komisija želi prikupiti mišljenja dionika kroz poziv za dostavu ideja koji je otvoren do 29.4.2016. Pozivamo vas da svoja mišljenja i ideje pošaljete Europskoj komisiji ispunjavanjem upitnika na ovoj poveznici:  http://ec.europa.eu/research/eic/index.cfm

Rezultati poziva bit će objavljeni u lipnju 2016. godine te će poslužiti kao input za buduće inicijative koje Komisija planira pokrenuti. Finalni koncept Europskog inovacijskog vijeća trebao bi biti objavljen do kraja 2016.godine.

 

Izvor:http://www.obzor2020.hr/obzor2020-novosti-pregled/europsko-inovacijsko-vijece-2016

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)