Novo izdanje za pomoć udrugama: Vodič za osnivanje udruge

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, partnerske organizacije civilnoga društva u Programu regionalnoga razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske izdali su Vodič za osnivanje udruge.
Radi preglednosti i jednostavnijeg poduzimanja pojedinih koraka pri osnivanju udruge, u ovom su Vodiču istaknute ključne odredbe Zakona o udrugama i Pravilnika o sadržaju i načinu vođenja Registra udruga RH i Registra stranih udruga u RH vezane uz postupak osnivanja i registracije udruga, a dodatno su naglašene odredbe koje su novina u odnosu na Zakon o udrugama koji je bio na snazi do 1. listopada 2014. godine.
Svoje komentare o korisnosti materijala koje sadrži Vodič, prijedloge za njihovu nadopunu i unapređenje, iskustva u njihovoj uporabi (izrada/izmjena statuta, osnivanje udruge) te iskustva u postupku registracije udruge, odnosno upisa promjena možete slati putem e-pošte na info@uzuvrh.hr, a za pomoć oko svih pitanja vezanih uz vođenje udruge možete se obratiti regionalnom programu podrške na svom području (Program Emisija je regionalni program podrške za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, Bjelovarsko-bilogorsku, Virovitičko-podravsku i Sisačko-moslavačku županiju).

Vodič za osnivanje udruge možete pogledati i spremiti na svoje računalo.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)