Konferencija za medije u Bjelovaru i savjetovanje o financijskom poslovanju, samofinanciranju i održivosti udruga

Konferencija za medije održana je 16. travnja 2013. god. u hotelu Central u Bjelovaru. Konferenciju je otvorio Ivan Ćurić, glasnogovornik Saveza za pravedno društvo. Nakon nekoliko uvodnih rečenica dao je riječ Mladenu Đurkinjaku, treneru  iz Centra za civilne inicijative iz Zagreba, koji je prisutnim predstavnicima tiskanih i digitalnih medija, radia i televizije predstavio Program E- misija kao dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnog društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative (Zagreb), IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota (Petrinja), Savez za pravedno društvo (Bjelovar)  i S.O.S. telefon – Poziv u pomoć (Virovitica) u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Savez za pravedno društvo predstavila je ukratko predsjednica udruge Snježana Pašalić spomenuvši brojne projekte koje je udruga provodila proteklih godina, kao što su: Akademija za razvoj demokracije i civilnoga društva, Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva (Multikulturalni festivali, Misije prijateljstva, Manjine za manjine u Programu Europa za građane, Baltičko jadranska vertikala,…), Dani Zrinskih u Zrinskom Topolovcu,  Znanjem i suradnjom do uspjeha (projekta za građanski odgoj i obrazovanje u partnerstvu s Medicinskom školom Bjelovar),…

Stjepan Kos, voditelj Programa e-misija u županijskoj suradnoj organizaciji Savezu za pravedno društvo istaknuo je kako provođenje programa e-misija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđuje prepoznatljivost kvalitetnog i upornog, višegodišnjeg djelovanja u lokalnoj zajednici te je dodao da će Savez za pravedno društvo kao respektabilna udruga s još više energije i entuzijazma nastaviti svoje djelovanje i biti kohezioni čimbenik u pokretanju inicijativa i promjena u izgradnji  lokalne zajednice, jačanju civilnoga sektora, povezivanju sa javnim i privatnim sektorom i edukaciji za pripremu projekata za nacionalne i EU fondove.

Bilo je riječi i o započetim aktivnostima informiranja, savjetovanja i edukacije u okviru Programa E-misija te je najavljena radionica o Osnovama financija i računovodstva koja će se održati u Bjelovaru 07. svibnja 2013. godine.

Predstavnici medija brojnim su pitanjima iskazali veliko zanimanje za Program i daljnje aktivnosti Saveza za pravedno društvo i partnerskih organizacija.

Nakon konferencije za medije održana je Info točka, odnosno savjetovanje o  financijskom poslovanju, samofinanciranju i održivosti udruga. Savjetovanje je proveo Mladen Đurkinjak za desetak zainteresiranih predstavnika iz različitih udruga iz Bjelovara, Daruvara, Velikih Zdenaca i drugih mjesta Bjelovarsko bilogorske županije.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)