APPRRR : Javni natječaj namijenjen LAG-ovima za provedbu podmjere 19.1. “Pripremna pomoć”

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj namijenjen lokalnim akcijskim grupama za provedbu podmjere 19.1. “Pripremna pomoć” u okviru mjere 19 “LEADER-CLLD” iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u Agronetu od 26. svibnja 2015. do 24. srpnja 2015.

Prihvatljivi korisnici su Lokalne akcijske grupe (u daljnjem tekstu: LAG) koje po svojoj definiciji čine partnerstvo predstavnika javnog, gospodarskog i civilnog sektora određenog ruralnog područja koje je osnovano s namjerom izrade i provedbe lokalne razvojne strategije tog područja, a čiji članovi mogu biti fizičke i pravne osobe.

Sredstva javne potpore iznose ukupno 22.000.000,00 kuna.

Aktivnosti za koje se dodjeljuju financijska sredstva:

  1. Izrada lokalne razvojne strategije (korisnici su svi LAG-ovi)
  2. Tekući troškovi (korisnici su LAG-ovi koji nisu ostvarili potporu iz IPARD programa i LAG-ovi koji su ostvarili potporu iz IPARD programa nakon isteka 2 godine od dana potpisa ugovora)

Rok u kojem potencijalni korisnici mogu postaviti pitanja vezana uz natječaj je od 26. svibnja 2015. do 15. lipnja 2015. Pitanja se postavljaju elektroničkim putem na sljedeće adrese: eafrd@mps.hr i info@apprrr.hr.

Rok u kojem će Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objaviti sva pristigla pitanja i odgovore na svojim mrežnim stranicama je 1. srpanj 2015. godine.

Više o natječaju pogledajte ovdje.

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)