Centar za civilne inicijative sudjeluje u organizaciji Konvencije o crowdfundingu u CeKaTe-u 17. i 18. rujna

U prostorima Centra za kulturu Trešnjevka, 17. i 18. rujna 2015. održat će se Zagreb Crowdfunding Convention, jedinstveno događanje posvećeno crowdfundingu, koje organizira Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i društveno poduzeće Brodoto zajedno s partnerima.

Jedan od glavnih partnera je Centar za civilne inicijative, koji svojim iskustvom u organizaciji otvorenih foruma i u radu sa zajednicom doprinosi kvaliteti programa i sadržaja Konvencije.
Otvoreni forumi  koji se se održavali zadnjih mjeseci u okviru Programa e–misija u kojima je Centar za civilne inicijative uključio predstavnike UNDP-a, rezultirao je partnerskom suradnjom na Konvenciji.

Na Zagreb Crowdfunding Convention sudjelovat će trenutno najznačajnija imena iz područja crowdfundinga. Uz potpredsjednice Indiegogo platforme Liz Wald i Anastasiu Emmanuel, na konvenciji će sudjelovati i predstavnici dvije najveće europske crowdfunding platforme: Maria G. Perulero (Goteo.org) i Roberto Esposito (DevRev). Svoje sudjelovanje, između ostalog potvrdili su Irene Tordera iz Europske mreže za crowdfunding, poslovni anđeli Saša Cvetojević i Mihovil Barančić (Zagrebački inkubator poduzetništva), IT i startup stručnjak Ivo Špigel, Goran Jeras, pokretač prve hrvatske etičke banke (ebanka), Ladislav Jurić (Bagizzmo) i mnogi drugi.

Tijekom konvencije oni će razmijeniti znanja i iskustva o pripremi i provedbi crowdfunding kampanja i daljnjem razvoju crowdfundinga u Hrvatskoj. Također, bit će predstavljeni primjeri uspješnih domaćih i svjetskih crowdfunding kampanja.

Centar za civilne inicijative u sklopu Konvencije organizira zajedno s Revizorskom kućom ‘Kulić&Sperk’ radionicu ‘Financijski i pravni aspekti crowdfundinga za civilne inicijative’ koja će se održati na 1. katu Centra za kulturu Trešnjevka’ od 16 do 18 sati u četvrtak, 17.9.2015..

Crowdfunding, odnosno grupno financiranje predstavlja alternativni način financiranja projekata koji se sastoji od mnoštva manjih donacija prikupljenih putem specijaliziranih internetskih platformi kao što su Indiegogo i Kickstarter. U prošloj godini, u svijetu je na ovaj način prikupljeno preko 16 milijardi dolara, dok procjene Svjetske banke govore kako će do 2025. godine taj iznos narasti na preko 100 milijardi dolara.

U Hrvatskoj je ovakav način financiranja tek u začecima, no ima velik potencijal za razvoj što pokazuje i broj od prikupljena 2 milijuna kuna u prošloj godini, dok su pokrenute kampanje za 45 projekata.

Zagreb Crowdfunding Convention odvija se kao zaključna točka Crowdfunding Academy održane u proljeće 2015. godine. Od pristiglih više od stotinu zanimljivih projekata, na kraju je odabrano 13 timova koji su pohađali Crowdfunding Academy, a izdvojili su se kvalitetom, inovativnošću i visokom razinom motivacije.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)