EACEA: Potpore za audiovizualne djelatnosti

EACEA – Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency) objavila je natječaje u okviru potprograma MEDIA, Programa Kreativna Europa, koji je namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji.

Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje: igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.
MEDIA pruža potporu nezavisnim europskim producentima u razvoju filmskoga projekta, podupire distribuciju i optjecaj završenih filmova te omogućuje pristup filmskim sajmovima i festivalima. Osim što promiče i nove tehnologije te sufinancira programe stručnog usavršavanja u svakom periodu karijere filmaša, dodjeljuje također potpore koje im olakšavaju pristup financiranju.

Putem potprograma MEDIA Mundus europskim se filmskim djelatnicima otvara i mogućnost suradnje sa zemljama koje nisu članice potprograma MEDIA.

Prijavitelji mogu biti mala i srednja poduzeća, udruge, zaklade te neprofitne organizacije, a budžet za objavljene natječaje kreće se od 200.000,00 EUR do 12.500.000,00 EUR.

Otvoreno je više natječaja, s različitim rokovima za prijavu (prvi je 4. veljače 2016. godine za Skupne projekte unutar objave za nezavisne producente), a više informacija možete pronaći na stranicama EACEA-e.

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)