EGSO nagrada civilnoga društva 2016. – Migranti

Europski gospodarski i socijalni odbor po osmi put je najavio natječaj za nagradu civilnoga društva. Ovogodišnja tema je poboljšanje života migranata i poticanje njihove integracije u društvo. Cilj nagrade je nagraditi i ohrabriti konkretne inicijative i postignuća organizacija civilnoga društva i pojedinaca koji su ostvarili značajan doprinos u promicanju europskog identiteta i integracije. Opći cilj nagrade je podizanje svijesti o značajnom doprinosu koje organizacije civilnoga društva i pojedinci mogu napraviti u stvaranju europskog identiteta i građanstva, promovirajući zajedničke vrijednosti koje jačaju i pridonose europskoj integraciji.

Specifična tema nagrade u 2016. odnosi se na migrante. Nagrada, u ukupnoj vrijednost od 50.000 eura može se podijeliti među najviše pet pobjednika. Nagradit će se inicijative koje provode organizacije civilnoga društva ili pojedinci, a koje su usmjerene na poboljšanje života migranata i poticanje njihove integracije u društvo.

Detaljne informacije o nagradi, kao i pravila natječaja i prijavni obrazac dostupni su na internetskoj stranici EGSO-a: www.eesc.europa.eu/civilsocietyprize 

Rok za prijave je 9. rujna 2016. Dodjela nagrada održat će se 15. prosinca 2016.

 

Izvor:udruge.gov.hr

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)