Javna rasprava o nacrtu Zakona o volonterstvu

Ministarstvo socijalne politike i mladih otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o volonterstvu, s Konačnim prijedlogom zakona. Javna rasprava otvorena je do·20. prosinca 2012. godine.

Ovo je posljednje internetsko savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona nakon široke rasprave provedene kroz rad Stručne radne skupine za izradu Nacrta, sastanaka s Hrvatskom mrežom volonterskih centara te Javne rasprave o Zakonu. Predloženi tekst rezultat je dugotrajnog usuglašavanja sa dionicima i ima za cilj uskladiti odredbe o volonterstvu u Hrvatskoj sa pravilima i vrijednostima Europske unije, ojačati zaštitu volontera, olakšati organiziranje i provođenje volontiranja kao i volontiranje per se, smanjiti administrativne prepreke volontiranju te osigurati instrumente za vrednovanje volontiranja i priznavanje kompetencija, vještina i iskustva stečenog volontiranjem.

Smatramo da ovaj Prijedlog predstavlja iskorak u uređivanju volontiranja u Republici Hrvatskoj te omogućuje ne samo promociju i provođenje volontiranja nego i njegovo priznavanje i vrednovanje.

Cilj i svrha javne rasprave je prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o Nacrtu Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o volonterstvu kojeg je Ministarstvo izradilo uz savjetovanje s nadležnim tijelima državne uprave i organizacijama civilnog društva.Pozivaju se svi zainteresirani da dostave svoje načelne primjedbe i prijedloge na cjelokupni tekst, kao i konkretne primjedbe i prijedloge na pojedine izmjene i dopune predložene u Nacrtu, uz jasna obrazloženja i to putem obrasca sudjelovanja u internetskom savjetovanju koji možete preuzeti OVDJE.

Svoje sugestije i prijedloge možete uputiti na adresu elektroničke pošte:  maja.andric-luzaic@mspm.hr.

Po završetku procesa savjetovanja, svi pristigli komentari, primjedbe i prijedlozi bit će objavljeni na mrežnim stranicama Ministarstva, uz obrazloženja za one koji eventualno neće biti prihvaćeni o tome zašto nisu prihvaćeni.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)