Erasmus+ projektima do inovativnih škola – mrežni modul za ravnatelje i stručne timove

Mrežni modul u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU i Agencije za odgoj i obrazovanje namijenjen ravnateljima i stručnim timovima u dječjim vrtićima i školama.

 

Cilj mrežnog modula je informirati vas o tome kako program Erasmus+ iskoristiti za uvođenje inovacija u rad ustanove te na koji način izraditi kvalitetnu strategiju razvoja ustanove usklađenu s vašim potrebama i suvremenim trendovima u obrazovanju.

 

U okviru Ključne aktivnosti 1 – Mobilnosti u svrhu učenja za pojedince djelatnici ustanova, provođenjem projekata mobilnosti, imaju priliku sudjelovati u aktivnostima profesionalnog usavršavanja u inozemstvu na europskoj razini (strukturirani tečajevi ili osposobljavanja, aktivnosti podučavanja i razdoblje promatranja rada).

 

U okviru Ključne aktivnosti 2 – Suradnja za inovacije i razmjena dobre prakse odgojno-obrazovne ustanove ulaze u projekte strateških partnerstava s vrtićima, školama ili drugim vrstama ustanova i organizacija kako bi razmijenili dobre prakse i uveli inovacije u svoj rad.

Tijekom modula bit će riječi o planiranju i provedbi uspješnog strateškog partnerstva te će sudionici imati priliku za umrežavanje i razmjenu projektnih ideja koristeći platformu eTwinning. Bit će predstavljeni i primjeri dobre prakse projekata u okviru programa Erasmus+ za stjecanje konkretnijeg uvida u korištenje mogućnosti Programa u vašim ustanovama.

Mrežni modul namijenjen je prvenstveno predstavnicima ustanova bez iskustva u provedbi projekata u okviru programa Erasmus+. Broj mjesta je ograničen na 100 sudionika te će, u slučaju da broj prijava bude veći od 100, pri odobravanju registracija prednost biti dana predstavnicima ustanova bez iskustva u Erasmusu+.

Modul će voditi djelatnici Odjela za opće obrazovanje Agencije za mobilnost i programe EU, koji će osim detaljnih izlaganja, odgovarati na konkretne upite sudionika i pripremiti jednostavne zadatke za praktičan rad.

 

Modul će se sastojati od tri webinara.

Prvi webinar održat će se 5. prosinca od 14:00 do 16:00 sati tijekom kojeg ćemo ugostiti primjere dobre prakse hrvatskih dječjih vrtića i škola koji uspješno provode Erasmus+ projekte i koji su sudjelovanje u Programu integrirali u kurikulum ustanove. Tijekom webinara bit će predstavljen i eTwinning – europska zajednica odgojno-obrazovnih djelatnika te njegova uloga u planiranju i provedbi Erasmus+ projekata.

Drugi webinar održat će se 12. prosinca od 14:00 do 16:00 sati. Cilj webinara je pružiti pregled Ključne aktivnosti 1- Mobilnosti u svrhu učenja za pojedince s posebnim osvrtom na Europski razvojni plan ustanove koji je potrebno izraditi u okviru projektnog prijedloga.

Treći webinar održat će se 19. prosinca od 14:00 do 16:00 sati. Cilj webinara je pružiti pregled Ključne aktivnosti 2 – Strateška partnerstva u području odgoja i općeg obrazovanja te dati praktične upute za kvalitetnije planiranje partnerstava s ustanovama i organizacijama u inozemstvu.

 

Prijave će biti otvorene od 15. studenoga do 1. prosinca putem mrežnog kataloga stručnih usavršavanja Agencije za odgoj i obrazovanje dostupnog na http://ettaedu.azoo.hr/.

 

UVJETI SUDJELOVANJA:

  • Prije početka modula, svi sudionici moraju biti registrirani na portal eTwinning. Upute za registraciju možete pronaći na poveznici: http://etwinning.hr/cms_files/2017/08/1502963415_etw-upute-za-registraciju.pdf.
  • U slučaju većeg broja prijava, prednost će imati sudionici bez iskustva u Erasmus+ KA1 i KA2 projektima.
  • Sudionici će između webinara rješavati kraće praktične zadatke koristeći Web 2.0 alate, o čemu će dobiti detaljne upute putem e-maila.

 

Izvor:http://www.mobilnost.hr

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)