Ministarstvo kulture poziva na e-savjetovanje za program “Ruksak kulture za mlade” od 15 do 25 godina

Ministarstvo kulture priprema javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za program Ruksak pun kulture za mlade. U sklopu pripreme Poziva Ministarstvo je 28. listopada 2015. godine otvorilo e-savjetovanje za potencijalne korisnike programa. E-savjetovanje će biti otvoreno do 27. studenoga 2015.

Program se provodi u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014.-2020., specifičnog cilja 9.i.1 − Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije, u okviru prioritetne osi 2 − Socijalno uključivanje.

Program Ruksak pun kulture za mlade namijenjen je mladima u dobi od 15 do 25 godina. Opći cilj Programa je bolja socijalna uključenost mladih u RH, posebno mladih u nepovoljnom položaju, njihovim intenzivnijim sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima. Specifični ciljevi Programa su razvijanje socijalnih i kreativnih vještina i znanja koji pridonose socijalnom uključivanju mladih, posebno mladih u nepovoljnom položaju, sprečavanju njihovog ulaska u NEET skupinu (osobe koje nisu zaposlene, ne obrazuju se niti se osposobljavaju) te antisocijalnog ponašanja i poboljšanje pristupa mladih kulturnim i umjetničkim sadržajima i aktivnostima.

Aktivnosti koje će se financirati u okviru Programa su: organizacija i provedba umjetničkih i kulturnih radionica za mlade u srednjim školama, posebno u manje razvijenim područjima u RH; organizacija i provedba radionica iz područja kulture i umjetnosti za mlade u nepovoljnom položaju; razvijanje interaktivnih umjetničkih programa ustanova i organizacija civilnog društva kojima će se povećati mogućnost sudjelovanja mladih u kulturnom životu.

Predviđeni ukupan iznos Poziva je 7.000.000,00 kn od čega su 85% sredstva Europskog socijalnog fonda a 15% osigurava Ministarstvo kulture.

Sudjelovanje na e-savjetovanju dostupno je na sljedećem linku: esavjetovanja.gov.hr

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)