Najavljeni su novi natječaji za dodjelu bespovratnih sredstava organizacijama civilnog društva za 2014. godinu

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije objavila je godišnji plan dodjele bespovratnih sredstava organizacijama civilnog društva za 2014. godinu. Na raspolaganju će biti ukupno 5.50 milijuna eura.

U sklopu I komponente IPA 2012 pretpristupnog programa – Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija, sredinom 2014. godine predviđeno je objavljivanje tri sheme dodjele bespovratnih sredstava putem kojih će se financirati projekti organizacija civilnog društva na slijedećim područjima:

1. Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava

2. Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društva

3. Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima Projekti koji će se financirati biti će usmjereni na osiguranje cjelokupnog, učinkovitog ostvarivanja ljudskih prava i promicanje sudjelovanja građana u javnim poslovima.

Objava natječaja predviđena je za prvu polovicu 2014. godine, a bit će javno dostupni na internetskoj stranici Agencije www.safu.hr te na web stranicama Europske komisije tj. EuropeAida http://ec.europa.eu/europeaid/work/funding/index_en.htm Uz otvorene natječaje biti će objavljene i Upute za prijavitelje u kojima će se nalaziti sve informacije vezano uz prijavu na natječaj.

Više o najavljenim natječajima pogledajte na :  http://www.safu.hr/hr/vijesti/najavljeni-novi-natjecaji-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava-europske-unije-organizacijama-civilnog-drustva1

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)