Natječaj za međunarodni film-festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film!

Kreativno-afirmativna organizacija Parnas iz Novog Sada i Udruga Spirit iz Rijeke raspisali su natječaj, poziv za nove filmove koji će biti prikazani na 14. međunarodnom filmskom festivalu Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film! na temu invalidnosti i filmove čiji su autori (glumci, scenaristi, redatelji) osobe s invaliditetom.

Filmovi u trajanju do 30 minuta moraju biti poslani najkasnije do 15. lipnja 2016., a oni koji ispune sve tražene uvjete bit će prikazani na Festivalu u Novom Sadu tijekom rujna, odnosno u listopadu u Rijeci

Najbolji filmovi biti će nagrađeni plaketama i plasirati će se direktno na Festival europskog dokumentarnog i nezavisnog filma Euro-In, koji se održava u Novom Sadu, a u okviru postprodukcije – Filmskog karavana biti će prikazivani u gradovima Srbije i Hrvatske.

Festival je međunarodnog karaktera i realizira se od 2003. godine sa ciljem: informiranja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utječe na promjene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumijevanje i prihvaćanje različitosti, te stvaranje uvjeta za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Uvjeti natječaja nalaze se na http://uhvatifilm.org/hr/natjecaj%20hr.html  kao i prijavnica za sudjelovanje.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)