Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama (UP.03.2.1.01.)

Opći cilj  ovog natječaja je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama.

Specifični cilj je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje

Prihvatljivi prijavitelji su osnivači osnovnih i srednjih škola (javnih i privatnih škola s pravom javnosti), dok je partnerstvo na projektu obavezno. Prijavitelj mora djelovati u partnerstvu sa redovitim/posebnim osnovnoškolskim/srednjoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama čiji učenici sudjeluju u projektu.

Prihvatljive projektne aktivnosti uključuju sljedeće:

  • Selekcija osoba za pomoćnike u nastavi i stručne komunikacijske posrednike učenicima s teškoćama u razvoju koji su uključeni u sustav odgoja i obrazovanja u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama i program uvođenja u rad.
  • Rad pomoćnika u nastavi / stručnog komunikacijskog posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u školskim aktivnostima tijekom odgojno-obrazovnog procesa u ustanovama i izvan-učioničkim oblicima nastave.
  • Aktivnosti povezane s promidžbom i vidljivošću.
  • Aktivnosti povezane s upravljanjem provedbom projekta.

Za financiranje projekata ukupno je raspoloživ iznos od 55.000.000,00 kuna. Financiranje je osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda (85%), te iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%). Stope sufinanciranja određene su prema stupnju razvijenosti prijavitelja (gradova/ županija) te iznose 5%, 8%, 10% i 15%.

Maksimalni iznos dostupnih sredstava iznosi do 2.500.000,00 kn za sve osnivače osnovnih i srednjih škola (javnih i privatnih škola s pravom javnosti) izuzev grada Zagreba, te do 4.500.000,00 kn za grad Zagreb kao osnivača osnovnih i srednjih škola.

Planirano trajanje projekta je 12 mjeseci. Početak provedbe započinje danom početka projektnih aktivnosti povezanih s provedbom elemenata projekta, a nakon završetka roka za podnošenje projektnih prijava.

Rok za prijavu na ovaj  natječaj je 14.8.2015.

Više informacija potražite ovdje.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)