Poziv na prijavu za Drugu godišnju nagradu za otvorenu vlast

U sklopu provedbe globalne inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast, u 2015. godini će se dodijeliti Druga godišnja nagrada za otvorenu vlast, s temom poboljšanje javnih usluga kroz otvorenu vlast.

Ova je tema odabrana imajući u vidu da su javne usluge najčešći prostor za dijalog između građana i vlada koje bi trebale osigurati transparentnost, odgovornost i responzivnost u oblikovanju i pružanju usluga. Dobra kvaliteta i učinkovitost javnih usluga odgovara potrebama građana, osobito ugroženim skupinama, te čine sam temelj inkluzivnog razvoja. OGP također smatra da je ova tema ključna komponenta ciljeva održivog razvoja u razdoblju nakon 2015. godine.

Svaka država članica inicijative može predložiti jednu inicijativu koja pokazuje konkretne rezultate na područjima poboljšanja pružanja javnih usluga, kao što su programi ekonomskog razvoja, zdravstva, obrazovanja, upravljanja vodnim resursima, cestovnog prometa, javne sigurnosti, i ostali programi koji pridonose kvaliteti usluga koje se pružaju građanima.

Godišnja nagrada ima za cilj prepoznati trud reformatora širom svijeta koji podizanjem kvalitete, inovativnosti i održivosti javnih usluga pridonose većoj otvorenosti i odgovornosti vlasti prema svojim građanima.

Ured za udruge poziva sve organizacije civilnog društva te javne institucije da predlože inicijativu za koju smatraju da bi mogla vjerodostojno predstavljati Republiku Hrvatsku u ovom globalnom natjecanju najkasnije do 9. travnja 2015., na email: info@uzuvrh.hr, a prijava se vrši putem propisanog obrasca.

Više informacija, kao i obrasce za prijavu možete pronaći na internetskim stranicama Ureda za udruge.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)