Poziv na javne rasprave o prioritetima Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva u razdoblju od 2017. do 2021. godine

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske tijekom 2016. godine pokreće pripremu izrade Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva za naredno razdoblje.

Želeći uključiti što veći broj dionika u pripremu nove Nacionalne strategije, odnosno u definiranje prioriteta za provedbu u narednom razdoblju, Ured za udruge će tijekom travnja organizirati javne rasprave u 4 najveća grada u Hrvatskoj: Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu.
Cilj je javnim raspravama dobiti povratnu informaciju organizacija civilnoga društva o preprekama i izazovima razvoja civilnoga društva u novom četverogodišnjem razdoblju, uz osvrt na provedbu aktualne Nacionalne strategije.

Javne rasprave predstavljaju početak procesa izrade nove Nacionalne strategije koji će se nastaviti dodatnim, tematskim raspravama tijekom 2016. godine. Proces će biti okončan internetskim savjetovanjem o njenom nacrtu te, konačno, usvajanjem Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva u razdoblju od 2017. do 2021. godine u 2017. godini.

Javne rasprave organiziraju se prema sljedećem rasporedu:

4. travnja – Rijeka, Gradska vijećnica, s početkom u 11 sati;
13. travnja – Split, Gradska knjižnica, s početkom u 10 sati;
18. travnja – Osijek, dvorana Gradska četvrt Gornji Grad, s početkom u 13 sati;
28. travnja – Zagreb, Tribine grada Zagreba, s početkom u 10.00 sati.

Zbog ograničenog broja sudionika, potvrdite svoje sudjelovanje na javnim raspravama najkasnije 3 dana prije održavanja pojedine rasprave, putem obrasca dostupnog na: https://docs.google.com/forms/d/1FuT5EhZPVkl4KqGej9ilogHeGKb7Tdd7KobbE44aJM8/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link.

Potvrdu da je Vaša prijava prihvaćena dobit ćete najkasnije jedan dan uoči održavanja rasprave na koju ste se prijavili.

 

 

Izvor:https://udruge.gov.hr/vijesti/poziv-na-javne-rasprave-o-prioritetima-nacionalne-strategije-stvaranja-poticajnog-okruzenja-za-razvoj-civilnoga-drustva-u-razdoblju-od-2017-do-2021-godine/3467

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)