Objavljen 1. poziv: Program transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014. -2020.

Program transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014.-2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama središnje Europe na dostavu prijava u okviru prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Detaljne uvjete i rokove za 1. poziv na dostavu prijedloga možete pronaći u Priručniku za prijavu (“Application manual first call”) uključenom u Paket za prijavitelje (“Application package first call”). Paket za prijavitelje predstavlja integralni dio ove objave poziva i može se preuzeti s programske internetske stranice. Otvorene su i prijave za trening za vodeće partnere.

Program je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru cilja Europske teritorijalne suradnje koji pruža podršku regionalnoj suradnji između država središnje Europe tijekom programskog razdoblja 2014.-2020.

Program u teritorijalnom smislu obuhvaća i pruža podršku regionalnoj suradnji između devet srednjoeuropskih država članica Europske unije: Austrije, Češke, Hrvatske, Italije, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovenije i Slovačke.

Osnovni cilj programa “Suradnja iznad granica kako bismo gradove i regije središnje Europe učinili boljim mjestima za život i rad“ postići će se provedbom pametnih rješenja koja pružaju odgovore na regionalne izazove u područjima inovacija, ekonomije s niskom razinom CO2, okoliša, kulture i prometa.

Program se provodi u razdoblju od 2014. do 2020. godine i ulaže 231 milijun eura za sufinanciranje projekata transnacionalne suradnje koji će se provoditi od strane javnih i privatnih organizacija iz regija središnje Europe. Financirani projekti će proizvesti konkretne i vidljive rezultate kao odgovor na utvrđene izazove programskog područja i adresirati razvojne potrebe na integrirani način.

Programski dokument (The Interreg CENTRAL EUROPE Cooperation Programme) usvojen od strane Europske komisije 16. prosinca 2014. godine predstavlja pravnu osnovu ovog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Info dani u Hrvatskoj održat će se u Zagrebu i Splitu, a više informacija možete pronaći na stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i EU.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)