Predstavljanje programa Europa za građane 2014-2020 u Osijeku

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske predstavit će program Europa za građane 2014-2020 tijekom konferencije Optimiziranje volonterskih usluga u vremenima izbjegličke krize, koja će se održati u srijedu i četvrtak, 18.-19. siječnja 2017.g., u Hotelu Osijek, u Osijeku.

Ovo će biti prva konferencija u sklopu projekta koji je financiran sredstvima iz programa Europa za građane, a koji provodi Udruga “MI” – Split u partnerstvu s Novosadskim humanitarnim centrom (RS), Udrugom  Legis (MK), Volonterskim centrum Sheffield (UK),  Volonterskim centrom Önkéntes Közőpont Alapítvány (HU), Hrvatskom mrežom volonterskih centara (HR) i Europskim volonterskim centrom (BE). Projekt će otvoriti široki dijalog između volonterskog sektora, ključnih dionika i javnosti o društvenim izazovima izbjegličke krize, a cilj je izraditi preporuke za poboljšanje volonterskih usluga na razini EU-a utemeljene na iskustvu i provedenom dijalogu.

Na početku konferencije, predstavnice Ureda za udruge Vlade RH (EzG kontakt točka) predstavit će ciljeve i prioritete te mogućnosti financiranja projekata iz ovog Programa, a tijekom dvodnevne konferencije svi zainteresirani će moći dobiti detaljnije informacije i upute za izradu projektnih prijava na info punktu nacionalne Kontakt točke. Idući rok za prijavu projekata za dobivanje sredstava za sve Mjere Programa je 1. ožujka 2017. godine.

Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo te jačanje svih oblika građanske participacije, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitnim organizacijama (uključujući organizacije civilnoga društva, obrazovne, kulturne i istraživačke institucije). Podijeljen je u dvije Cjeline: 1. Europsko sjećanje i 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje. Druga Cjelina sastoji se od tri Mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva. Ured za udruge Vlade RH ima ulogu nacionalne Kontakt točke Program od 2007. godine, što podrazumijeva provedbu aktivnosti s ciljem promocije Programa te pružanje tehničke i savjetodavne podrške potencijalnim prijaviteljima.

Program radionice možete naći ovdje.

Izvor:http://europazagradane.hr/