U Sisku i Zagrebu održane radionice “Osnove financija za organizacije civilnog društva”

U Sisku i u Zagrebu su 19.9.2013, odnosno 26.9.2013. održane poludnevne radionice pod nazivom „Osnove financija za organizacije civilnoga društva“. Na radionicama se govorilo o temama koje su bitne za financijsko poslovanje udruga, poput npr. razlika između jednostavnog i dvojnog knjigovodstva, blagajničkog poslovanja, putnih naloga, ugovora o djelu i autorskih ugovora, prihoda od vlastite djelatnosti i sl.
Novost na radionicama je što je osim voditelja radionice Mladena Djurkinjaka, na radionicama bila i pravnica iz CCI-ja Danica Kljaić kojoj su sudionici mogli postavljati pitanja vezana uz pravno poslovnje organizacija civilnoga društva.
Na radionicama je bilo 44 predstavnika organizacija civilnoga društva iz Sisačko-moslavačke županije, Zagreba i Zagrebačke županije.

Isti dan je i na Petrinjskom radiju predstavljen program E-misija – Program regionalnog razvoja civilnog društva i lokalnih zajednica u RH.  U polusatnoj emisiji su predstavnici Centra za cvilne inicijative – Danica Kljaić i Mladen Djurkinjak, te Tamara Jovičić iz Udruge Iks slušateljima Petrinjskog radija prestavili Program koji se u njihovoj županiji provodi od 2007. godine.

Detaljno su objasnili koje usluge Program pruža organizacijama civilnoga društva te ih pozvali da se, ukoliko se u svom radu susreću s bilo kakvim problemima, obrate ili Udruzi Iks, ili  u CCI gdje će im pružiti svu podršku.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)