Poziv na radionicu pod nazivom „Osnove financija za organizacije civilnog društva“

Pozivamo Vas na radionicu pod nazivom “Osnove financija za organizacije civilnog društva” koja će se održati u četvrtak, 26. rujna  2013. u Zagrebu, u prostorima Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO),  Domagojeva 16, Zagreb od 10-14 sati.

Cilj radionice je proširiti znanje predstavnika organizacija civilnog društva i ostalih dionika iz lokalne zajednice s područja Zagreba o osnovama vođenja financija za neprofitni sektor.

Na radionici će biti obrađivane sljedeće teme:
– RNO broj
– blagajna /uplata isplata, blagajnički izvještaj
– otvaranje i obrada putnih naloga, putnih računa, pokrivanje troškova putovanja za zaposlenike, članove udruge, volontere, honorarno zaposlene osobe, korištenje privatnog vozila u službene svrhe
– ugovori o djelu, autorski ugovori – kada koji ugovor, porezi i doprinosi po pojedinim ugovorima
– dokumenti koje svaka udruga treba imati: popis opreme i sitnog inventara (označavanje opreme), popis članova.

Radionica je organizirana u sklopu programa  E-misija  kojeg provode udruge Centar za civilne inicijative iz Zagreba, IKS iz Petrinje, S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja iz Virovitice i Savez za pravedno društvo iz Bjelovara.

Predavač na radionici će biti Mladen Djurkinjak iz Centra za civilne inicijative.

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Maksimalni broj sudionika je 20. Kriterij odabira polaznika za radionicu bit će redoslijed prijave za radionicu.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite  na e-mail:  cci@e-misija.info

 

E-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja  u partnerstvu i uz  financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)