U Sisku održan seminar stručnog usavršavanja „Obrazovanje protiv korupcije“ za nastavnike Sisačko-moslavačke županije

Antikorupcijsko obrazovanje jedna je od sastavnica Građanskog odgoja i obrazovanja, ovaj trening je nastavnike/ce opremio kompetencijama ključnim za daljnji rad

SISAK, 18. svibnja 2014. godine – Seminar stručnog usavršavanja „Obrazovanje protiv korupcije“, održan je u Sisku u Ekonomskoj školi od 17. do 18. svibnja, za 19 nastavnika/ca iz Sisačko-moslavačke županije. Seminar je organizirao Forum za slobodu odgoja, u suradnji s partnerskom organizacijom, Agencijom lokalne demokracije Sisak. Radi se o zadnjem od četiri seminara stručnog usavršavanja za nastavnike osnovnih i srednjih škola, stručne suradnike, nezaposlene nastavnike i studente učiteljskih i nastavničkih studija. Kroz seminare je do sada u okviru projekta prošlo preko 90 sudionika/ca koji će antikorupcijsko obrazovanje primijeniti u svakodnevnom radu s učenicima i učenicama.
Antikorupcijsko obrazovanje jedna je od sastavnica Građanskog odgoja i obrazovanja te podrazumijeva da nastavnik ima kompetencije na temelju kojih može učenicima prenijeti znanja, vještine i stavove karakteristične za demokratsko društvo. Seminarom stručnog usavršavanja potaknulo se nastavnike da rade s učenicima na razvoju kompetencija karakterističnih za antikoruptivno obrazovanje, s konačnim ciljem da antikoruptivno ponašanje postane redovna praksa u hrvatskim školama i društvu.
Seminari su provedeni u sklopu projekta „Obrazovanje protiv korupcije“ u suradnji s međunarodnom organizacijom Network of Education Policy Centres, Agencijom lokalne demokracije iz Osijeka, Agencijom lokalne demokracije Sisak i Info zonom iz Splita. Projekt financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)