Više od 74 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama

U utorak 30. kolovoza 2016. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održana je svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama – faza II“ iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

U okviru ovog Poziva financiraju se pomoćnici u nastavi te stručni komunikacijski posrednici za najpotrebitije skupine učenike s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama, tj. za učenike koji imaju značajne teškoće u razvoju koje ih sprečavaju u samostalnom funkcioniranju.

Bespovratna sredstva u iznosu većem od 74 milijuna kuna dodijeljena su osnivačima osnovnih i srednjih škola koji su prijavili projekte te uspješno zadovoljili sve kriterije Poziva. Tako će se u školskoj godini 2016./2017. iz Europskog socijalnog fonda financirati 2030 pomoćnika/stručnih komunikacijskih posrednika za 2268 učenika s teškoćama u razvoju.

Ugovore su dobitnicima uručili g. Predrag Šustar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta i g. Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a na svečanom prijemu prisustvovali su i predstavnici županija i gradova koji su ujedno i dobitnici bespovratnih sredstava.

 

Izvor:http:www.esf.hr

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)