Započeo novi ciklus projekta Moj Zaba Start

Zagrebačka banka i ove godine nastavlja s projektom Moj Zaba Start. U modificiranom obliku, ovogodišnji projekt odvijat će se kroz dva natječaja – Start app za najbolje projekte iz područja razvoja aplikacija te Start IT up za najbolja informatička rješenja na zadani izazov.

Start app natječaj je za dodjelu financijske potpore aplikacijama koje nude rješenja za unaprjeđenje i jednostavnije poslovanje u segmentu malog poduzetništva u konkretnim tematskim područjima odnosno kategorijama:

  • Poljoprivreda – poljoprivredi i pratećoj industriji, prehrambenoj industriji, vinarstvu i drvnoj industriji
  • Turizam – smještaj, kamping, ugostiteljstvo, nautički turizam, zdravstveni turizam i putničke agencije
  • Segment mikropoduzetništva – tvrtke, obrti i samostalne djelatnosti do 10 zaposlenih

Start IT up natječaj prikuplja prijedloge informatičkih rješenja za sljedeće konkretne zadatke:

  • Jednim klikom do odobrenja – Zaba koristi Share Point kao interni portal, a vrlo često tijekom nekog od brojnih procesa, potrebno je odobrenje ili dodatni podatak koji mora unijeti određena osoba. Kako to napraviti najjednostavnije moguće iz mobilne aplikacije na svim platformama
  • Virtualni asistent – aplikacija kojom bi klijenti i neklijenti mogli saznati u kojoj je poslovnici najbližoj njihovoj trenutnoj lokaciji najkraći red za traženu uslugu
  • e-zaba otvori se – kako korištenje Zabinih usluga na web-stranici internetskog bankarstva može biti što jednostavnije i intuitivnije

“Osmišljavajući nove usluge, nastojimo promatrati potrebe naših klijenata i kolega i anticipirati što bi sve moglo biti korisno i popularno u budućnosti. Otuda i ovo naše usmjerenje, odnosno natječaj namijenjen start up tvrtkama, malim i srednjim tvrtkama, ali i udrugama i fizičkim osobama. Ne sumnjam da ćemo dobiti puno zanimljivih prijava i veselim se što ćemo imati prilike upoznati kreativne ljude koji razmišljaju “out of the box”, kazao je direktor Informatike Zagrebačke banke Zlatko Hrbud.

“Osobito nam je drago što ove godine osim poljoprivrede i mikro poduzetništva natječaj uključuje i područje turizma, odnosno razvoja i pokretanja aplikacija primjenjivih za pružatelje usluga smještaja, restorane, putničke agencije, nautiku, pružatelje usluga zdravstvenog turizma i druge”, kazala je Sanela Vrkljan pomoćnica direktora Sektora za turizam Hrvatske gospodarske komore.

Partneri projekta Moj Zaba Start, osim HGK, su HAMAG BICRO, Udruga mladih poljoprivrednika Hrvatske te Sense consulting.

Na natječaj Start IT up prijave se mogu slati do 23. ožujka 2016., dok je natječaj Start app otvoren do 6. travnja 2016.Prijava na oba natječaja moguća je isključivo online, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem web stranice mojzabastart.hr.
Za više informacija pročitajte ovdje

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)