Apel Vladi Republike Hrvatske

Poštovani predstavnici organizacija civilnoga društva,

U svjetlu posljednjih događanja vezanih uz donošenje Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2016. godinu, koja su posredno uzrokovala nestabilnost u provođenju programa Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz zaustavljanje objava već pripremljenih poziva za prijavu projekata te zaustavljanje financijskog ritma praćenja natječaja koji su već u provođenju, regionalni centri u Programu regionalnog razvoja civilnog društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj odlučili su pokrenuti inicijativu, odnosno apel za Vladu Republike Hrvatske kao podršku djelovanju Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Ureda za udruge, kao referentnih točaka podrške neprofitnom sektoru u Republici Hrvatskoj.

Stoga vas molimo da pročitate tekst apela te nam se pridružite u podršci slanjem e-maila na adresu cci@e-misija.info.

Kako se Sjednica Vlade RH održava u srijedu, 20.4.2016., molimo da nam se javite što hitnije.

Tekst Apela

 

Hvala na vašoj podršci!

Program E-misija

7 komentara na “Apel Vladi Republike Hrvatske

 1. Poštovani,
  Udruga HVIDR-a Bjelovar i Zajednica udruga i članova HVIDR-a Bjelovarsko-bilogorske županije
  daju Vam podršku u Vašem apelu Vladi Republike Hrvatske a vezano uz raspodijelu dijela prihoda od igara na sreću za 2016.godinu.

 2. Podržavam apel upućen Vladi jer smo u Društvu Naša djeca našega grada uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva omogućili preko projekta honorarno zapošljavanje nekolicine ljudi, animirali brojne volontere i djecu te aktivnostima uljepšali i funkcionalno pomogli urediti prostore za provođenje slobodnog vremena djece i mladih našega grada. Bilo bi lijepo da se takva suradnja može nesmetano nastaviti kroz financijsku podršku jer je poticanje volonterstva u društvu preko humanitarno usmjerenih projekata i onih koji animiraju djecu u njihovom kreativnom provođenju slobodnoga vremena neizmjerno važno za stvaranje sretnije budućnosti svih nas.

 3. Ja sam Elena Piliceva Corko, nastupam ispred Koordinacijskog Savjeta ruskih sunarodnjaka u RH i ispred Udruge Informativno-pravni centar ruskih sunarodnjaka u Hrvatskoj i potpuno podrzavam tekst Apela Vladi RH.

 4. URED ZA UDRUGE RH I NACIONALNA ZAKLADA CIVILNOG DURŠTVA RH imaju podrušku CRVENOG KRIŽA SLATINA

 5. Poštovani,
  podržavamo tekst apela Vladi Republike Hrvatske vezanog uz donošenje Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2016. godinu.
  Lijep pozdrav,
  Ivanka Gregurinčić, predsjednica Društva “Naša djeca” Maksimir

 6. Potpuno podržavam tekst apela. Predsjednica sam male udruge u zdravastvu Promjena udruga za promicanje zdravlja i zdravog načina života i član Izvršnog odbora Koalicije udruga u zdravstvu. Svojim volonterskim radom pomažemo u edukaciji građana ali i struke kroz razne projekte . Uključeni smo i u sva zbivanja vezana za promociju zdravlja i prevenciju bolesti i u sve promjene koje se događaju u zdravstvu.
  Za mnoge aktivnosti potrebna su nam i financijska sredstva bez kojih je puno teže organizirati radionice, tribine , okrugle stolove , savjetovanja info telefone i sl.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)