Clubture HR 2016 : Poziv za predlaganje suradničkih projekata i turneja

SU Klubtura godišnje objavljuje dva poziva za predlaganje suradničkih projekata ili turneja. Ovo je drugi, finalni poziv i on je otvoren samo za organizacije koje pripadaju području djelovanja Clubturea, a koje do sada nisu provodile suradničke projekte ili turneje kroz Clubture.

SU Klubtura će na temelju prikupljenih prijedloga putem ovog poziva koji zadovoljavaju principe i model suradnje program “Clubture-HR” kreirati prijedlog programa s kojim će zatražiti financiranje iz javnih sredstava namijenjenih financiranju javnih potreba u kulturi Grada Zagreba, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Zaklade Kultura Nova.

Po završetku procesa namicanja sredstava te nakon prikupljanja prijedloga projekata u drugom pozivu, od svih predlagatelja bit će zatraženo detaljno definiranje prijedloga projekata, a konačnu odluku o tome koji će se projekti i turneje financirati, donijet će zajedno svi predlagatelji i Skupština SU Klubtura u prvoj četvrtini 2016. godine.

 

 Za koga: organizacije nezavisne kulture (udruge, umjetničke organizacije i neformalne grupe/inicijative) koje pripadaju području djelovanja Clubturea

 Što i gdje: projekti i turneje kulturne razmjene i suradnje na području Hrvatske

Kada: realizacija od ožujka do prosinca 2016.

Sadržaji koji se predlažu moraju biti u skladu s principima i ciljevima SU Klubtura koji su dostupni u temeljnim dokumentima organizacije.

Kroz program Clubture-Hr: Programska razmjena i suradnja podupire se realizacija sadržaja iz sljedećih područja:

  • suvremena umjetnost (vizualna, filmska, izvedbena, književnost, glazbena itd.) i nove umjetničke prakse
  • urbana kultura i kultura mladih
  • novi mediji i tehnologije
  • interdisciplinarni kulturni projekti
  • suvremene umjetničke, društvene i kulturne teorije i istraživanja
  • arhitektura i urbanizam
  • razvoj kulturne politike
  • edukacija vezana za gore navedena područja

Kako prijaviti suradnički projekt ili turneju?
Najkasnije do navedenog roka (17. veljače 2016. u 14h) potrebno je isključivo putem online prijavnice dostaviti prijedlog projekta ili turneje. Upute za ispunjavanje online prijavnice dostupne su ovdje.

Više informacija o natječaju saznajte ovdje

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)