Dani otvorenih vrata udruga 2016.

Ured za udruge poziva udruge  širom Hrvatske da od 23. do 25. svibnja 2016. otvore vrata građanima kako bi im približile svoje programe i aktivnosti.

Za sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga u 2016. godini udruge se prijavljuju  putem mobilne aplikacije UdrugeInfo gdje će, uz druge najave događanja koje udruge putem aplikacije uobičajeno prijavljuju, biti vidljiva različita događanja udruga u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2016. Udruge svoja događanja mogu prijavljivati do početka same manifestacije, a za udruge koje se prijave do 15. svibnja bit će osigurani promotivni materijali kao i prethodnih godina.

Kao središnje događanje Dana otvorenih vrata udruga Ured za udruge organizira Konferenciju „Uloga udruga u društveno-ekonomskom rastu i demokratskom razvoju“ koja će se održati 23. svibnja u Zagrebu, i obuhvatit će rasprave o različitim temama aktualnim za razvoj civilnoga društva, a ujedno će omogućiti medijima i široj javnosti uvid u primjere pozitivne prakse djelovanja udruga.

Više informacija o ovogodišnjim Danima otvorenih vrata udruga dostupno je ovdje