Poziv mladima za uključivanje u proces strukturiranog dijaloga s mladima

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uključeno je u proces strukturiranog dijaloga s mladima u Republici Hrvatskoj od 2013. godine.

Cilj procesa je da politika za mlade odgovori na potrebe i očekivanja mladih ljudi širom Europske unije. Kako bi to ostvario, proces okuplja mlade ljude, organizacije mladih i za mlade i donositelje odluka, kako bi zajedno raspravljali i pridonosili politikama za mlade i u vezi s mladima koje se donose na nacionalnoj i EU razini.

Trenutno se provodi VI. ciklus strukturiranog dijaloga tijekom estonskog, bugarskog i austrijskog predsjedavanja Europskom unijom u razdoblju od 1. srpnja 2017. do 31. prosinca 2018. godine na temu „Mladi u Europi: što slijedi?“ (engl. „Youth in Europe: what’s next?”).  Cilj ovog ciklusa strukturiranog dijaloga jest prikupiti mišljenje mladih o tome što je važno mladima u Europi, kako bi im se kroz izradu nove Europske strategije za mlade osiguralo ono što im je potrebno za kvalitetan budući život u Europi.

Slijedom navedenoga, pozivaju se svi mladi između 13 i 30 godina da ispune upitnik i na taj način kažu koja područja i pitanja smatraju važnima za sve mlade u Europi te time sudjeluju u oblikovanju politika koje ih se tiču.

Upitniku se može pristupiti putem sljedećeg linka: http://eupita.eu/ukljuci-se/reci-nam-sto-mislis-ispuni-upitnik/

 

Izvor:http://www.mspm.hr

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)