EdukativnI natječaj – “Otpad odvoji i nagradu osvoji”

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost poziva sve vrtiće i škole u Republici Hrvatskoj da sudjeluju u edukativnom natječaju – Otpad odvoji i nagradu osvoji, koji se organizira u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike. Natječaj se provodi kao jedna od aktivnosti uspostavljanja cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, s ciljem edukacije djece i mladih o važnosti očuvanja prirode, recikliranja i pravilnog postupanja s otpadom. Na ovaj način želi se  pružiti prilika da zemlju u kojoj odrastaju, Lijepu našu, na kreativan način učine još ljepšom, čišćom i ugodnijom za život.
Natječaj traje od 15.5.2017. do 5.6.2017.

Natječaj je namijenjen vrtićima, osnovnim i srednjih školama, a osmišljeni su posebni kreativni zadaci za četiri dobne skupine:

 

  • za djecu vrtićke dobi (od 3 – 6 godina)
  • za djecu nižih razreda osnovnih škola (od 1. – 4. razreda)
  •  za djecu viših razreda osnovnih škola (od 5. – 8. razreda)
  •  za srednjoškolce (od 1. – 4. razreda)

 

Za prijavu se potrebno registrirati na stranicama natječaja odvoji-osvoji.fzoeu.hr te preuzeti zadatak za svoju dobnu skupinu.

Provođenjem zadanih aktivnosti u suradnji s odgajateljima i nastavnicima, ideja je da se djeca i mladi na zabavan i kreativan način upoznaju s važnošću sustava gospodarenja otpadom. Sustav ima ulogu poticanja usvajanja boljih navika u vezi s otpadom – da se što manje otpada proizvodi, što manje odlaže na odlagališta. da se stvari ponovno koriste te otpad pravilno razvrstava, čime se priprema za recikliranje ili ostale načine prerade.

Više informacija: odvoji-osvoji.fzoeu.hr; eko-natjecaj@odvoji-osvoji.fzoeu.hr

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)