Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije : EU Kreativna Europa – potprogram Kultura za potporu europskim projektima suradnje

Potprogram Kultura nastavak je iznimno uspješnih europskih programa Kultura 2000 i Kultura 2007. – 2013. U potprogramuKultura mogu sudjelovati sve pravne osobe (privatne i javne), ali i tijela nacionalne, regionalne i lokalne vlasti čija osnovna djelatnost pripada djelokrugu kulture te se nalaze u jednoj od 28 zemalja članica EU i prekomorskih zemalja i teritorija EU. Pod posebnim je uvjetima sudjelovanje otvoreno i za zemlje članice Europskog gospodarskog prostora, Švicarsku konfederaciju, zemlje pristupnice, kandidatkinje i potencijalne kandidatkinje te zemlje članice Europske politike susjedstva.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj programa EU Kreativna Europa – potprogram Kultura za potporu europskim projektima suradnje. Natječaj je otvoren od 5. kolovoza 2015. do 7. listopada 2015. godine do 12:00  sati po srednjoeuropskom vremenu.

Na službenim stranicama programa Kreativna Europa mogu se pronaći svi dokumenti i upute potrebne za prijavu, a za sva pitanja koja se tiču sudjelovanja u potprogramu Kultura možete kontaktirati Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture.

Program Europske unije Kreativna Europa (2014. – 2020.) usvojio je Europski parlament krajem 2013., a namijenjen je kulturnom i audiovizualnom sektoru u okviru kojeg se nalaze dva zasebna potprograma – potprogram Kultura i potprogramMEDIA.

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)