Nacionalna zaklada objavila rezultate 3 natječaja u 2017. godini te kontinuitet i unapređenje financijskih podrški u 2018. godini

Upravni odbor Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na svojoj sjednici održanoj 22. rujna 2017. godine donio je odluke o odobravanju financijskih sredstava za institucionalne podrške udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile navedeni oblik podrške, odluke o odobravanju institucionalnih podrški udrugama iz Domovinskog rata u RH koje djeluju na razini županije, grada ili općine uz suglasnost Ministarstva hrvatskih branitelja te odluke o odobravanju podrški projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018. uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na istoj sjednici donesena je odluka o nastavku financiranja u 2018. godini višegodišnjih institucionalnih podrški, Razvojne suradnje u području Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj kao i u području filantropije i zakladništva te programske suradnje kroz program “Aktivni u zajednici” i Program regionalnog razvoja civilnoga društva.

Ovim odlukama potvrđena su usmjerenja Nacionalne zaklade utvrđena njenom Strategijom djelovanja od 2017. do 2021. te Pravilnikom o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava za ostvarivanje svrhe Nacionalne zaklade koje je Upravni odbor Nacionalne zaklade usvojio na sjednici održanoj 2. rujna 2017. godine.

Usvojen je i Kalendar objave natječaja i poziva za 2018. godinu čijom objavom će se pravovremeno informirati sve zainteresirane organizacije civilnoga društva o mogućnostima financiranja u 2018. godini.

 

Više: Priopćenje za javnost

 

 

Izvor:https://zaklada.civilnodrustvo.hr

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)