Održan 1. sastanak Radne skupine za izradu nacrta Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva 2017. – 2021.

U ponedjeljak 10. listopada 2016. u Zagrebu održan je sastanak članova Radne skupine za izradu nacrta Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva  2017. – 2021.
Članovi Radne skupine na sastanku su kroz rad u podskupinama koje su definirane sukladno područjima postojeće Strategije (Institucionalni okvir za potporu razvoju civilnoga društva, Civilno društvo i sudionička demokracija, Osnaživanje uloge OCD-a za društveno-ekonomski razvoj, Djelovanje i razvoj civilnoga društva u međunarodnom kontekstu) koristeći inovativne metode rasprave definirali ključna postignuća te izazove u provedbi Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva  2012. – 2016. kao i prijedloge ključnih prioriteta nove Nacionalne strategije.

Daljnji koraci u izradi Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva  2017. – 2021. uključuju evaluaciju važeće Strategije koja je u tijeku, daljnji rad Radne skupine te javna savjetovanja o nacrtu nove Strategije.

Izvor: