Održan Dan udruga Virovitičko-podravske županije

U subotu, 31. kolovoza, na Trgu kralja Tomislava u središtu Virovitice održan je sedmi Dan udruga Virovitičko-podravske županije. Manifestaciju koja se održava u sklopu obilježavanja Dana županije Virovitičko-podravske županije organizirali su udruga S.O.S. Virovitica i Virovitičko-podravska županija.

Ovogodišnji Dan udruga okupio je do sada najveći broj udruga s područja Virovitičko-podravske županije, njih 45, kao i dvije gostujuće organizacije: Centar za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ iz Pakraca i Centar za civilne inicijative iz Zagreba.

Udruge su imale priliku prezentirati javnosti svoj trud koji ulažu u djelovanje svojih organizacija, nesebično davanje svoje volje i vremena za unaprjeđenje pojedinaca pa tako i cijele zajednice. Dan udruga je jedinstvena prilika kada se organizacije i međusobno mogu upoznati, povezati, razmijeniti iskustva i uspostaviti potencijalnu buduću suradnje.

Program je upotpunjen kulturno umjetničkim djelom na kojem su nastupali Hrvatsko pjevačko društvo „Rodoljub“, KUD Zdenci, SKD Prosvjeta – Pododbor Virovitica, Češka beseda, KUD „Seljačka sloga“ Špišić Bukovica, Udruga „Čuvarice kulturne baštine“, Demokratska zajednica Mađara Hrvatske – Udruga Novi Gradac, Matica Slovačka Zokov Gaj, Matica Slovačka Miljevci.

I ove godine dodijeljena je nagrada „NAJštand“ za najbolje uređeni izložbeni prostor.
U izboru su sudjelovali svi sudionici manifestacije, a nagradu za najbolje uređen štand, prema glasovima sudionika, dobila je Udruga samaca „Živi život“.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)