Održana radionica “Osnove financija za organizacije civilnog društva”

Radionica “Osnove financija za organizacije civilnog društva” održana je u utorak, 7. svibnja 2013. u Bjelovaru, u Medicinskoj školi Bjelovar.
Radionica je organizirana u sklopu programa E-misija, koji je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj, kojeg provode udruge Centar za civilne inicijative iz Zagreba, IKS iz Petrinje, S.O.S. telefon – Poziv u pomoć iz Virovitice i Savez za pravedno društvo iz Bjelovara u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
Predavač na radionici bio je Mladen Djurkinjak iz Centra za civilne inicijative, a sudjelovanje na radionici bilo je besplatno.
Cilj radionice bio je proširivanje znanja predstavnika organizacija civilnog društva i ostalih dionika iz lokalne zajednice s područja Bjelovarsko-bilogorske županije o osnovama vođenja financija za neprofitni sektor.
Na radionici su bile obrađivane sljedeće teme:
•    RNO broj
•    blagajna /uplata isplata, blagajnički izvještaj
•    otvaranje i obrada putnih naloga, putnih računa, pokrivanje troškova putovanja za zaposlenike, članove udruge, volontere, honorarno zaposlene osobe, korištenje privatnog vozila u službene svrhe
•    ugovori o djelu, autorski ugovori – kada koji ugovor, porezi i doprinosi po pojedinim ugovorima
•    dokumenti koje svaka udruga treba imati: popis opreme i sitnog inventara (označavanje opreme), knjiga deviznih doznaka, popis članova.
22 sudionika radionice iz različitih udruga i institucija s područja Bjelovarsko bilogorske županije dobilo je niz korisnih informacija i savjeta koji će im pomoći u daljnjem radu i apliciranju projekata na natječaje različitih domaćih i europskih fondova.
Savez za pravedno društvo još jednom se pokazao kao pouzdan partner u Programu E-misija, a Stjepan Kos kao voditelj Programa u Bjelovarsko bilogorskoj županiji podsjetio je sudionike na usluge informiranja, savjetovanja i edukacije koje su kontinuirano na raspolaganju građanima, udrugama i institucijama, o čemu se više može saznati na web stranici e-misija.info ili putem e-maila szpd@e-misija.info

.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)