Osnovana Radna skupina za izradu nacrta Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva 2017. – 2021.

Radna skupina je operativno tijelo zaduženo za predlaganje ciljeva, mjera i aktivnosti Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva 2017. – 2021.

Radna skupina je operativno tijelo sastavljeno od predstavnika tijela državne uprave, akademske zajednice i predstavnika organizacija civilnoga društva, zaduženo za predlaganje ciljeva, mjera i aktivnosti Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva 2017. – 2021. Zadaća Radne skupine je izraditi nacrt Nacionalne strategije za javno savjetovanje, te nakon provedenog javnog savjetovanja izraditi prijedlog Nacionalne strategije koji će se uputiti na usvajanje Vladi Republike Hrvatske.

Na poziv Ureda za udruge predstavnici tijela državne uprave, javnih institucija, savjetodavnih tijela i akademske zajednice imenovani su temeljem prijedloga institucija, dok su predstavnici organizacija civilnoga društva iskazali interes temeljem javnog poziva. Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske uvrstio je sve imenovane i zainteresirane predstavnike u Radnu skupinu.

Radna skupina radit će plenarno i u podskupinama organiziranim u skladu s prioritetnim područjima definiranim u važećoj Nacionalnoj strategiji i prethodno iskazanom interesu predstavnika tijela državne uprave, akademske zajednice i organizacija civilnoga društva. Prema potrebi, u radu Radne skupine mogu sudjelovati i drugi stručnjaci za pojedina područja.

Zadaci članova Radne skupine i podskupina:

  • predlaganje ciljeva, mjera i aktivnosti Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva 2017. – 2021
  • sudjelovanje na sastancima Radne skupine i podskupina
  • redovita komunikacija s ostalim članovima Radne skupine i Uredom za udruge tijekom procesa izrade nacrta Nacionalne strategije
  • pravovremeno izvršavanje obaveza dogovorenih na sastancima Radne skupine i podskupine.

Koordiniranje rada Radne skupine i pojedinih podskupina, stručne i administrativne poslove za Radnu skupinu i podskupine obavljat će djelatnici Odjela za strateško planiranje, programiranje i informiranje Ureda za udruge.

Odluka o osnivanju Radne skupine za izradu nacrta Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva 2017. – 2021.

 

 

Izvor:https://udruge.gov.hr

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)