Ured za udruge objavio prezentaciju s radionice programa Europa za građane 2014-2020

Ured za udruge kao Kontakt točka programa Europa za građane u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, održao je radionicu za umrežavanje i izradu projektnih prijedloga za idući rok u sklopu programa Europa za građane 2014-2020.

Sudionike je u ime Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj pozdravila gđa. Andrea Horvat i izrazila zadovoljstvo velikim odazivom te kratko prezentirala mrežu Informacijskih centara Europe Direct na području Hrvatske, kojima je glavna zadaća građankama i građanima pružiti sve potrebne informacije o pravima i mogućnostima u Europskoj uniji, te ih potaknuti na aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka na EU razini.
Nakon uvodnog dijela, predstavnici Ureda za udruge predstavili su mogućnosti financiranja projekata iz ovog programa, a uspješno provedene projekte koji su poslužili kao inspiracija za planiranje novih, predstavili su g. Luka Rinčić, Festival tolerancije – Festival židovskog filma Zagreb i gđa Tanja Miloš, Grad Zagreb.
Radionici je prisustvovalo 100 predstavnika/ca neprofitnih organizacija i jedinica lokalne i područne (samo)uprave koji su, uz stručno vodstvo Kontakt točke, razrađivali projektne prijedloge i prilagođavali ih prioritetima Programa.

Prezentacija, Program Europa za građane 2014-2020

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)