Otvoren je natječaj “Obrazovanje za poduzetništvo i obrt”

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je natječaj pod nazivom “Obrazovanje za poduzetništvo i obrt” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u sklopu operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Ovaj poziv na dostavu projektnih prijedloga provodi se u sklopu Prioritetne osi 1 Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage.

Pozivom će se nastojati podići razina kvalitete stručnog obrazovanja i usavršavanja, poticat će se poduzetnička kultura u društvu te razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju u poduzetništvu, a sve s ciljem povećanja stope samozapošljavanja i zapošljavanja. Ciljane skupine stoga su subjekti malog gospodarstva, obrazovne institucije i ustanove, asocijacije poduzetnika, obrtnika i zadrugara, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i poduzetničke potporne institucije.

Potpora u ovom Pozivu na dostavu projektnih prijava osigurat će se za dvije vrste projekata te će stoga oni biti podijeljeni u dvije Grupe.

Grupa 1. pod nazivom “Edukacija poduzetnika i obrtnika” za svoj cilj ima podizanje razine kvalitete stručnog obrazovanja i usavršavanja u poduzetništvu te usvajanje znanja i vještina kao ključnih kompetencija za poduzetništvo.

Grupa 2. “Promocija poduzetništva i obrta” cilja na poticanje poduzetničke kulture u društvu te razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju.

Najniži iznos traženih sredstava za financiranje projekta je 30.000,00 kn,

a najveći 300.000,00 kn te se projekti mogu sufinancirati u maksimalnom iznosu od 95% prihvatljivih troškova. Ukupna sredstva koja se mogu dodijeliti iznose 18.023.000 kuna.

Prijave se mogu predati najkasnije do 01. listopada 2014. godine do 15.30 sati, poštom ili osobno u Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Dodatne informacije o pozivu, kao i natječajnu dokumentaciju, možete pronaći ovdje

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)