Pokreni nešto svoje – program potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj

Pokreni nešto svoje” je program potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj namijenjen poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima. Ovaj novi razvojni program ACT Grupe potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem te odgovara na potrebe poduzetnika za savjetodavnom i finacijskom podrškom za početak i razvoj poslovanja.

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom ili poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na poslovanje, društvo i/ili okoliš. Program financira Philip Morris Zagreb d.o.o.

Prihvatljivi prijavitelj je:

  • mikropoduzeće
  • fizička osoba pod uvjetom da nakon prihvaćanja projekta pokrene postupak za osnivanje poduzeća

Korisnik potpore može biti poduzeće sa sjedištem u Hrvatskoj koja spada u mikropoduzeća prema kriterijima Europske komisije. Aktivnosti projekta moraju biti provedene u Hrvatskoj, na čijem području projekt mora imati i utjecaj. Za financiranje su prihvatljive sve aktivnosti koje su potrebne za provedbu projekta.

Važan kriterij odabira projekata je postojanje inovacije koja može dugoročno pozitivno utjecati na poslovanje prijavitelja, korisnike prijavitelja te zajednicu prijavitelja odn. šire društvo. Potiču se projekti temeljeni na poslovnim modelima s potencijalom za skaliranje i/ili replikaciju.

Prijavitelji šalju svoju prijavu putem web obrasca. Krajnji rok za slanje prijave je 12. prosinca 2016. godine do 12 sati.

 

Više o tečaju vidjeti ovdje

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)