Povjerenstvo Ministarstva zaštite okoliša i prirode donijelo je odluku o dodjeli nagrada i priznanja za dostignuća na području zaštite okoliša za 2016. godinu.

Povjerenstvo Ministarstva zaštite okoliša i prirode donijelo je odluku o dodjeli nagrada i priznanja za dostignuća na području zaštite okoliša za 2016. godinu.

A) Poslovni sektor

Upravljanje – za iznimne organizacije ili skupine organizacija sa strateškom vizijom i sustavom upravljanja koji im omogućava kontinuirano poboljšanje okolišnih svojstava.

  • GKP-Komunalac d.o.o., Koprivnica za prijavu pod nazivom “Smart upravljanje za čisti okoliš” veliko trgovačko društvo; komunalno poduzeće.

B) Doprinos zaštiti okoliša jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koji uključuje postupanje u smislu boljeg gospodarenja otpadom, mjere energetske učinkovitosti, mjere poticanja održivog transporta, provedbu zelene javne nabave ili zaštite okoliša u bilo kojem vidu.

NAGRADA ZA:

  • Grad Prelog i 6 JLS (općine Donji Kraljevec, Goričan, Sv. Marija, Donji Vidovec, Donja Dubrava, Kotoriba) (Međimurska županija) za prijavu pod nazivom “Cjeloviti sustav gospodarenja otpadom na području donjeg Međimurja”.

PRIZNANJA ZA:

  • Općina Semeljci, Kolodvorska 2, 31402 Semeljci (Osječko-baranjska županija) za prijavu pod nazivom “Općina Semeljci prijatelj prirode”.
  • Grad Novska (Sisačko-moslavačka županija) za prijavu pod nazivom “Znanje-anđeo čuvar prirode”.

C) Doprinos udruga na promicanju i unapređenju zaštite okoliša i održivog razvoja – za uspješnu realizaciju, inovativnost i održivost projekata udruga civilnog društva kojima se promiče i unapređuje zaštita okoliša i energetska učinkovitosti.

NAGRADA ZA:

  • Zagrebački speleološki savez, Zagreb za prijavu pod nazivom „Čisto podzemlje“.

PRIZNANJA ZA:

  • Ekološka udruga “Krka” Knin, Knin za prijavu pod nazivnom „Eko knjižnica igračaka“.
  • Udruga Žmergo, Opatija, za prijavu pod nazivnom „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“.

D) Doprinos razvoju sustava zaštite okoliša i održivog razvoja u odgojno-obrazovnom procesu – pojedinci unutar odgojno–obrazovnih ustanova koji svojim aktivnostima ili projektima iz zaštite okoliša promiču održivi razvoj.

NAGRADA ZA:

  • Violeta Pranjić, dipl.učiteljica razredne nastave, OŠ Gola, PŠ Gotalovo (Koprivničko-križevačka ž.)

PRIZNANJA ZA:

  • Irena Tišljar, prof, Gimnazija dr. I. Kranjčeva, Đurđevac (Koprivničko-križevačka ž.).
  • Valentina Jugović, učiteljica, OŠ J. Kozarca, općina Lipovljani (Sisačko-moslavačka ž.).

 

Izvor:http://www.mzoip.hr/

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)